De online substraat bestelservice van Mijn Horticoop is een groot succes. Een half jaar na de introductie hebben klanten van Lentse Potgrond en Slingerland Potgrond, de substraatbedrijven van Horticoop, online al meer dan 25 duizend kuub substraat gekocht.

Lees meer
Geplaatst in Algemeen

Op 3 oktober 2017 vroegen wij u om af te zien van het gebruiken van Reflect in het gewas paprika. Inmiddels is er een wijziging van het etiket gekomen.Lees meer
Geplaatst in Algemeen

Horticoop heeft onlangs een samenwerkingsovereenkomst gesloten met Vitro HTS uit Turkije. Dit bedrijf gaat voor Horticoop in Turkije de verkoop doen van een aantal productgroepen.Lees meer
Geplaatst in Algemeen

Wijzigingen in toelating gewasbeschermingsmiddelen

28-11-17 11:16 Door Bert-Jan van Weeren

De afgelopen maanden zijn verschillende toelatingen veranderd door herregistratie, aanpassing van het etiket in de nieuwe tabelstructuur, of n.a.v. uitbreidingen of belemmeringen in het dossier. Hieronder bespreken we kort de belangrijkste wijzigingen.

Lees meer
Geplaatst in Algemeen

Karma nu ook toegelaten in vruchtgroenten

28-11-17 11:07 Door Bert-Jan van Weeren

Het biologische fungicide Karma heeft recent een uitbreiding gekregen voor Echte meeldauw in vruchtgroentegewassen onder glas. Dit betekent dat glastuinders het middel nu ook kunnen inzetten in de bedekte teelt van augurk, komkommer, courgette, aubergine, paprika en tomaat. Het product was al in andere teelten toegelaten, zoals aardbeien, bessen en rozen.

Lees meer
Geplaatst in Algemeen