Horticoop Technical Services is vanaf 1 juni 2015 exclusief dealer van AGAM Energy in Nederland en in twee aangrenzende Duitse deelstaten (Nedersaksen en Noordrijn-Westfalen).

Agam Energy Systems Ltd ontwerpt, ontwikkelt en fabriceert lucht ontvochtigingssystemen voor de tuinbouw. Het bedrijf is, net als Horticoop, constant bezig met innovatie en het ontwikkelen van installaties die een duurzame oplossing zijn voor het verhogen van het bedrijfsrendement.

Een mooi voorbeeld hiervan is de door Agam Energy Systems ontwikkelde Horticoop Climate Converter. Een apparaat dat de luchtvochtigheid en de ziektedruk in de kas verlaagt en bovendien energie bespaart. Door de vochtige kaslucht door een zoutdouche te zuigen, ontstaat droge warme lucht welke kan worden gebruikt om de kas te verwarmen. Een neveneffect is dat schimmels worden gedood, waardoor de ziektedruk van Botrytis en Meeldauw daalt. In Nederland en Duitsland werken momenteel al 17 van deze machines.

Met het aangaan van dit exclusieve dealerschap is de volgende stap gezet in het versterken van het samenwerkingsverband. Hierbij staan hoogwaardige kwaliteit en maatschappelijk verwantwoord ondernemen centraal.

De Horticoop Climate Convertor