Voor het natuurlijke insecticide Azatin tegen trips en diverse andere insecten, kunt u sinds kort weer terecht bij Horticoop. Het middel was enige tijd niet leverbaar omdat er niet volledig kon worden voldaan aan de geldende kwaliteitseisen. Nu voldoet het product weer aan alle specificaties.

Azatin werd tijdelijk van de markt gehaald vanwege een vervuiling van het product. De vervuiling bleek te zijn ontstaan op de formulerings- en afpaklocatie. Inmiddels is dit probleem opgelost en is er een nieuwe batch geproduceerd. Deze batch is uitgebreid getest. Het RIKILT heeft de batch geanalyseerd en in orde bevonden. Dit betekent dat Horticoop weer kan beschikken over nieuw en correct product dat voldoet aan alle specificaties.

Azatin, met als actieve stof azadirachtine-A, is effectief tegen trips en diverse andere insecten in de bedekte teelt van rozen, bloemisterij, boomkwekerij gewassen en vaste planten. Het is een product van natuurlijke oorsprong, gewonnen uit de zaden van de Neem boom. Azatin onderscheidt zich van andere producten doordat het een zeer gewasveilig product is. In vele sierteeltgewassen is het middel getest en veilig bevonden.