Het toedienen van rood ijzer is onmisbaar voor de vorming van bladgroen en een volle, gezonde kleur van uw gewas. Het nieuwe ijzerchelaat Bolikel® XP 6% Fe is veel effectiever en efficiënter dan bestaande ijzerchelaten. Hierdoor bespaart u flink op de kosten.

Sinds jaar en dag wordt rood ijzer toegediend in de vorm van EDDHA- of EDDHMA-chelaat. Van beide chelaten zijn diverse varianten op de markt. De kwaliteit ervan wordt bepaald door het gehalte ´ortho-ortho isomeer', de werkzame stof van rood ijzer. Een Fe-EDDHA 6% met een ortho-ortho gehalte van 60 procent, houdt in dat er 3,6% werkzame stof in het product zit. Het overige ijzer in deze producten is gebonden aan veel zwakkere verbindingen, vergelijkbaar met de stabiliteit van andere chelaten (DTPA of EDTA).

De vernieuwde Bolikel® XP 6% is een zogenoemd HBED-chelaat. Het heeft een ortho-ortho gehalte van maar liefst 100 procent. Met dit product kunt u veel efficiënter en beter sturen op rood ijzer. In de praktijk kan men bij gebruik van Bolikel® XP de dosering rood ijzer daardoor verlagen tot 40 procent, terwijl dezelfde hoeveelheid werkzame stof wordt gedoseerd. Dit betekent een flinke kostenbesparing.

Bolikel® XP kent daarnaast nog andere voordelen. Het chelaat in Bolikel® XP is in tegenstelling tot andere rood ijzer producten natriumvrij. Bolikel® XP lost uitstekend op en stuift niet tijdens het doseren. Door de lagere dosering bij gebruik van Bolikel® XP verkleurt het water minder, zodat problemen bij gebruik van een UV-ontsmetter langer uitblijven.

Samenvatting:

  • Ortho-ortho isomeer is de werkzame stof van rood ijzer.
  • Bolikel® XP heeft een ortho-ortho gehalte van 100%, terwijl de meeste EDDHA- chelaten een ortho-ortho gehalte van 60 tot 70% hebben.
  • Met Bolikel XP ® kan de dosering rood ijzer tot 40% verlaagd worden.
  • Bolikel ® XP lost uitstekend op en stuift niet tijdens het doseren.
  • Bolikel ® XP is natrium arm.

Bolikel bestellen? Klik hier.