De biologische insecticide BotaniGard is sinds kort verkrijgbaar in 4 liter cans, naast de 1 liter flessen. Het middel mag worden gebruikt tegen insecten (o.a. wittevlieg, trips, Echinotrips e.d.), in diverse groente- en sierteelten onder glas.

BotaniGard is een middel van natuurlijke oorsprong. Het wordt gemaakt op basis van de schimmel Beauveria bassiana stam GHA. Het past prima in een IPM-aanpak van ziekten en plagen. Voor beide verpakkingen is het advies: goed schudden voor gebruik.

 Naast de vloeibare BotaniGard heeft producent Certis BotaniGard WP ontwikkelt. Het gaat om een goed oplosbaar spuitpoeder wat in sommige toepassingen meer voordelen geeft dan de vloeibare formulering. BotaniGard WP is verkrijgbaar in een 500 grams verpakking. Binnenkort komt ook een 1 kg verpakking op de markt van BotaniGard WP.

Let op: de toelatingen voor de vloeibare en poedervarianten zijn niet geheel gelijk. Lees dus goed het etiket, of vraag een specialist van Horticoop Advies welk product het best past in uw situatie.