In sneltreinvaart nieuwe kennis, inspiratie en ervaringen opdoen voor eigen glastuinbouwbedrijf.

Op 2 november vond in Madurodam voor de tweede keer de Horticoop Insperience Day plaats. Bijna 300 glastuinders uit het hele land deden nieuwe kennis, nieuwe ervaringen en nieuwe inspiratie op voor hun eigen bedrijf. De reacties waren zeer positief.

Het waren geen ellenlange reclamepraatjes die de tuinders in Den Haag kregen voorgeschoteld, maar korte en krachtige pitches. De glastuinders kregen een compact programma voorgeschoteld dat was afgestemd op hun eigen branche. Of het nu ging om de laatste ontwikkelingen op het gebied van meststoffen, gewasbescherming, substraat of teelttechniek. Het kwam allemaal ter sprake, inclusief de mogelijke gevolgen voor hun eigen bedrijfsvoering.

Daarnaast was er meer dan voldoende gelegenheid om met collega's maar ook met leveranciers van gedachten te wisselen. Of gewoon even bij te praten. En dat alles in een zeer gemoedelijke sfeer. Na afloop konden de aanwezigen genieten van een lekker buffet en een wandeling door het sfeervol verlichte Madurodam by night.
De reacties op de dag waren zeer lovend. Zowel van de deelnemers, als van de aanwezige leveranciers. Ook de organisatie van de dag was tevreden. Directeur Igo Janssen: "Als Horticoop geloven wij in de kracht van samenwerking. Samenwerking met onze leveranciers en met onze afnemers. Op gelijke basis, als partners. Daar moet je tijd en energie in steken. Dat doen we onder meer met deze dag. En we zien dat het werkt. Want om de grote uitdagingen waar we met de glastuinbouw aan te kunnen, hebben we elkaar hard nodig."