Op 1 november vond in Burgers’ Zoo de derde Horticoop Insperience Day plaats. Ruim 300 kwekers uit het hele land deden nieuwe kennis, ervaringen en inspiratie op voor hun eigen bedrijf. De reacties waren zeer positief.

Het programma bestond uit korte en krachtige pitches met vele onderwerpen op het gebied van meststoffen, gewasbescherming, substraat of teelttechniek. In de pitches werd een link gelegd naar de eigen bedrijfsvoering en de mogelijke gevolgen daarvoor. In het programma was ook ruimte voor ‘fun’. De kwekers konden onder begeleiding van een gids een kijkje nemen achter de schermen bij Burgers’ Ocean of deden mee aan een excursie Biomimicri, waar duidelijk werd hoe diverse innovaties in ons dagelijks leven tot stand zijn gekomen door te kijken naar de natuur.

Er was gedurende de dag veel gelegenheid om met collega’s, maar ook met leveranciers te spreken. Daar werd veelvuldig gebruik van gemaakt. Dit alles zorgde voor een zeer gemoedelijke sfeer. Jan Reinder deed daar een schepje bovenop door een magische show neer te zetten en ons bewust te maken van de keuzes die we elke dag maken. Na afloop konden de aanwezigen genieten van een heerlijke authentieke Afrikaanse braai en een wandeling door Ocean by Night.

De reacties op de dag waren zeer lovend. Zowel van de deelnemers, als van de aanwezige leveranciers. Ook de organisatie van de dag was zeer tevreden.