‘Een uniek concept ontwikkeld voor én samen met de sector’

Ondanks de huidige (economische) situatie binnen onze sector staan ontwikkeling en innovatie bij Horticoop nog altijd hoog op de agenda. Zo zijn onze specialisten al sinds begin 2014 bezig om een nieuw teeltconcept te ontwikkelen om de bodemstructuur te verbeteren.

Inmiddels is het concept getest, geïntroduceerd en beschikbaar voor kwekers. De naam: Horizon.

Voedingsbehoefte van het gewas
Horticoop ontwikkelde samen met Altic een analysemethode. “De uitkomsten van deze analyse geven ons inzicht in de structuur en de samenstelling van de bodem en de beschikbaarheid van de mineralen. Vanuit deze cijfers kijken we naar de voedingsbehoefte van het gewas en het bemestingschema en zien we dat chrysantentelers 2,5 tot 3 keer meer voeding geven dan de plant werkelijk nodig heeft”, aldus Peter Klein, productmanager meststoffen, van Horticoop. 

Horizon in de praktijk
Bij de ontwikkeling van dit nieuwe teeltconcept kregen we hulp uit de praktijk: Peter Huisman van Huisman Chrysanten uit Maasdijk. “Horticoop heeft zich bij ons bedrijf de afgelopen jaren bewezen als een goed en betrouwbaar bedrijf. Zij zijn dan ook onze hoofdleverancier. Toen Horticoop mij benaderde voor het teeltconcept Horizon, hoefde ik niet lang na te denken”, vertelt Peter.

De reden dat Peter heeft meegedaan aan de ontwikkeling is simpel: “Ik denk dat er meer rendement uit de bodem gehaald kan worden. Er is in goed overleg gekozen voor een (relatief) lange proefperiode waardoor we betrouwbare resultaten hebben verkregen. Ik ben erg positief over de samenwerking met Horticoop. Naast de tijd, geld en energie hebben ze ook een onafhankelijk adviesorgaan (DLV) betrokken bij het gehele project. 

Positieve resultaten
Arie Verloop, accountmanager bij Horticoop, is zeer positief over het nieuwe teelconcept. “We zien in de praktijk dat de plant de elementen beter opneemt. Horizon sluit bijna naadloos aan bij de behoeften van de plant. Dit scheelt kosten en verbetert de bodemstructuur. Uiteindelijk resulteert een verbeterde bodemstructuur in een sterkere plant”, aldus een enthousiaste Arie. 

Neem voor meer informatie over Horizon contact op met Arie Verloop op telefoonnummer: 06-55308258.

Vlnr: Arie Verloop, Peter Klein en Peter Huisman