Insecten in de kas ben  je liever kwijt dan rijk. Het is echter erg lastig om insecten buiten de kas te houden. Realistischer is het om ze – eenmaal in de kas – te vangen zodat ze het gewas niet kunnen beschadigen. Een efficiënt middel om insecten in de kas te vangen, is de insectenlamp. 

De insectenlamp wordt in veel kassen gebruikt. De reden dat insecten op deze lamp afkomen, is het UV-A licht. Ze worden aangetrokken door dit licht dat wordt geproduceerd door een fluorescerende stof die aan de binnenkant van de lamp aanwezig is. 

Het gebruik van een UV-A insectenlamp is bijzonder succesvol en heeft zich als effectief bewezen in de tuinbouw. Een lamp moet echter – bij continu gebruik –  wel jaarlijks vervangen worden. Na ongeveer 8.000 branduren wordt de fluorescerende laag in de lamp langzaam afgebroken. Hierdoor neemt de productie van UV-A licht af waardoor de werking van de lamp niet meer effectief is (lees: hij trekt geen insecten meer aan).

Uiteraard heeft Horticoop diverse insectenlampen in zijn assortiment. Laat u adviseren door één van onze specialisten en maak de juiste keuze. 

Insectenlampen

De afname van de werkzame (fluoriserende) stof neemt af.