inssimoDe juiste klimaatomstandigheden kunnen een snelle uitbraak van Japanse roest in chrysant tot gevolg hebben. Dit gaat ten koste gaat van opbrengst en kwaliteit. Ook de afgelopen periode heeft Japanse roest regelmatig voor problemen gezorgd. Maar er is goed nieuws. Met Inssimo is er een nieuw en uniek product beschikbaar gekomen voor de bestrijding van Japanse roest in chrysanten. Inssimo heeft een preventieve werking en activeert het afweermechanisme van de plant.

Inssimo is het eerste geregistreerde product voor chrysanten met een werkingsmechanisme dat de natuurlijke afweer van de plant activeert. Inssimo is toegelaten in de bedekte en onbedekte teelt van chrysanten. De beschikbare verpakking is een zakje met daarin 5 gram Inssimo wat overeenkomt met de dosering per 100 ltr. Afwegen is dus niet meer nodig.

Werking
Een aantasting van Japanse roest wordt door de plant herkend. In reactie op deze aantasting maakt de plant bepaalde afweerstoffen aan, zoals glucanase en peroxidase. Deze afweerstoffen zijn in staat de celwanden van Japanse roest af te breken. De reactie van de plant op een preventieve toepassing met Inssimo zorgt voor een enorme opbouw van deze afweerstoffen. Hierdoor krijgt Japanse roest geen kans om de plant te infecteren! Inssimo is verpakt in zakjes van 5 gram, 10 zakjes per doos.