Lentse Potgrond en Slingerland potgrond, de twee substraatbedrijven van Horticoop, zijn onlangs gecertificeerd voor de nieuwe ISO-norm 9001:2015. De snelle certificering voor de nieuwe norm is te danken aan de inzet en enthousiasme van alle betrokken medewerkers.

Veel bedrijven zijn momenteel bezig om de overgang van de oude norm ISO 9001:2008 naar de nieuwe norm ISO 9001:2015 te realiseren. De oude norm kan het best samengevat worden met: beschrijf wat je doet, en doe wat je beschrijft. De nieuwe ISO-norm gaat veel verder en verder en kijkt vooral naar de risico’s die een onderneming loopt. Het gaat er vooral om dat je nauwkeurig in kaart brengt welke mogelijke risico’s je loopt, en hoe je daar mee omgaat.

RHP en ISO?
Lentse Potgrond en Slingerland Potgrond zijn al jaren RHP-gecertificeerd. Waarom dan nog een ISO certificaat? KAMV-coördinator bij Horticoop Jan Ruiter legt het uit: “Het RHP-certificaat geeft aan dat we de beste kwaliteit grondstoffen gebruiken in onze substraten en dat we het productieproces volledig beheersen. Het is dan ook een must in onze sector. Maar het ISO-certificaat gaat een hele stap verder. We zijn volledig transparant in onze werkwijze en laten ons hierop ook controleren. Hierdoor hebben onze afnemers de grootste zekerheid dat ze met een betrouwbare partner te maken hebben.”