Kunststofverwerker Tima Flex is erin geslaagd kunststof plantstokken te ontwikkelen als volwaardig alternatief voor de gangbare splitbamboe stokken. De Plasticks® plantstokken zijn leverbaar in elke gangbare maat en kleur én gegarandeerd schimmelvrij. Nu online verkrijgbaar bij Horticoop.

>NAAR DE WEBSHOP


Het kunststofverwerkende bedrijf Tima Flex houdt zich sinds 2007 bezig met het ontwikkelen van kunststof plantstokken. Uiteindelijk is het bedrijf erin geslaagd een product in de markt te zetten, dat zich qua uiterlijk en stijfheid kan meten met splitbamboe. De stokken zijn gemaakt van een gerecyclede, versterkte kunststof vezel en ze kunnen desgewenst volledig worden hergebruikt. De kunststof stokken zijn, net als bamboe stokken, in elke gangbare maat en kleur leverbaar.

Schimmelvrij
De Plasticks® hebben ten opzichte van de bamboe stokken, een groot voordeel: ze zijn gegarandeerd schimmelvrij. Kwekers van sierplanten waarvoor ondersteuning noodzakelijk is, worstelen sinds jaar en dag met schimmelvorming op de splitbamboe stokken. Met name in vochtige periodes. En hoewel fabrikanten van splitbamboe diverse pogingen hebben ondernomen om deze schimmelvorming tegen te gaan -  zoals waxen, dubbel verven, plastic omhulsels etc. - blijken deze maatregelen tot dusver niet afdoende. Met Plasticks® plantstokken bent u gegarandeerd verlost van deze problemen.

De prijs van de kunststof stokken ligt hoger dan die van het bamboe. Toch is er sprake van een gunstige prijs-kwaliteitverhouding, onder meer vanwege het zeer beperkte uitvalpercentage en de zeer gebruiksvriendelijke handling.  

De belangrijkste voordelen van Plasticks® kunststof plantsokken voor u op een rij:

- Gegarandeerd schimmelvrij
- Geen uitval
- Altijd een consistente maatvoering, belangrijk bij automatisch insteken
- Geen splinters, een groot voordeel bij het handmatig insteken
- U bepaalt altijd het tijdstip van stokken steken
- Relatief korte levertijd, dus nooit meer stokken op voorraad dan strikt noodzakelijk

 De Plasticks® zijn online te bestellen in de webshop van Horticoop.