Lentse Potgrond heeft de homogeniteit van substraten met puimsteen verder verbeterd. Dat levert kwekers een optimale drainage op, en nog minder verschillen tussen afzonderlijke potten.

Als substraatproducent streeft Lentse Potgrond naar een hoge kwaliteit, optimale homogeniteit en zo veel mogelijk continuïteit van grondstoffen. Dat levert tijdens de teelt de beste resultaten én de minste verrassingen op. Het homogeniseren van het puimsteen is een goed voorbeeld van de manier waarop Lentse Potgrond hieraan werkt.

Puimsteen is een vulkanisch gesteente met een grote porositeit. Het wordt als grondstof voor substraat gebruikt, vanwege de goede drainage. Een nadeel van puimsteen zijn de soms flinke verschillen in korrelgrootte.

Lentse Potgrond is er samen met de puimsteenleverancier in geslaagd de grofste delen uit het puimsteen te verwijderen, voordat het wordt gemengd in het substraat. Voor de kweker heeft dit als voordeel dat elke pot een bijna identiek drainerend substraat bevat en er nog minder onderlinge verschillen ontstaan tussen potten. Lentse Potgrond gebruikt het nieuwe, homogene puimsteen inmiddels voor alle substraten die deze grondstof bevatten.

Meer informatie
Voor meer informatie kunt u contact opnemen met René Janssen via r.janssen@horticoop.nl.