Voor de productie van substraat beschikt Lentse Potgrond over een groot scala aan grondstoffen. Een ervan is rijstkaf. Rijstkaf heeft niet alleen uitstekende fysische eigenschappen, het is ook een belangrijke bron van Silicium. Dat verhoogt de weerbaarheid van planten.

Rijstkaf ontstaat als restproduct bij het verhitten van rijst, waarbij de schil loskomt. Hierdoor is het een zeer steriele grondstof. Onze rijstkaf komt uit Italië. Het komt dus niet van de andere kant van de wereld. Na het doorlopen van enkele processtappen is dit restproduct een waardevolle grondstof geworden voor de productie van substraat. Het is zeer homogeen en schoon.

Weerstand
Rijstkaf heeft zoals gezegd uitstekende fysische eigenschappen, bijvoorbeeld extra drainage. Daarnaast blijkt uit onderzoek dat rijstkaf een belangrijke bron is van Silicium, een element dat de weerbaarheid van planten verhoogt. Aangezien het gewasbeschermingsmiddelenpakket steeds smaller wordt, is het van groot belang dat de plant gezond is én blijft. Door de beschikbaarheid van Silicium blijft de weerstand van de plant op een hoog peil. Silicium uit rijstkaf komt gedurende de hele teelt beschikbaar in het wortelmilieu en is direct voor de plant opneembaar. Omdat rijstkaf een onderdeel is van het substraat komt de Silicium altijd in contact met de wortels.

De voordelen van rijstkaf op een rij:

-        Europees geproduceerde grondstof
-        Afkomstig uit een reststroom van de voedingsindustrie
-        Verhoging van het luchtgehalte
-        Inbreng van opneembaar Silicium
-        RHP gekeurd
-        Schoon en zeer homogeen
-        Voldoende beschikbaar

Kortom: wilt u de weerbaarheid van u gewas verhogen, dan is er een simpele oplossing. Gebruik rijstkaf in uw substraat. Meer weten? Neem contact op met uw substraatspecialist.