Onze Zweedse veenderij Hörle Torv heeft onlangs het Responsibly Produced Peat certificaat (RPP) gekregen. RPP is een initiatief van de Europese veenindustie. Het doel is het stimuleren van de productie van kwalitatief goede veengrondstoffen, met respect voor het milieu.

In de RPP-certificering zijn normen opgenomen over vergunningen, de selectie van nieuwe gebieden, het beheer van de veenderij en over de wijze waarop met veenderijen moet worden omgegaan nadat de productie is beëindigd.

Horticoop vindt het belangrijk om mens- en milieuvriendelijk te produceren. Wij lopen met Hörle Torv voorop als het gaat om RPP-certificeringen. Ons doel is om het aandeel RPP-gecertificeerd veen in onze substraten de komende tijd verder te vergroten.

Het veenmosveen van Hörle Torv vormt door zijn unieke eigenschappen (wateropnemend en luchtvasthoudend vermogen) een essentieel onderdeel van onze Special Care zaai- en steksubstratenlijn. Maar het is ook een belangrijke grondstof in veel substraten voor de boomkwekerij en potplantenteelt.