De laatste tijd is er hard gewerkt aan de verdere ontwikkeling van de Scoutbox. Met deze innovatie kunnen glastuinders razendsnel een zeer accuraat beeld krijgen van de plaagdruk door wittevlieg in kassen. En sinds kort ook voor trips.

De Scoutbox werkt als volgt. In plaats van handmatig insecten op vangkaarten te tellen, worden de vangkaarten gefotografeerd met een speciale camera. Deze foto's gaan automatisch naar een server, waar speciaal ontworpen software aangeeft hoeveel insecten zich op de platen bevinden. Dit is cruciale informatie.

Betere camera
Sinds de introductie is de Scoutbox verder doorontwikkeld. Een betere camera maakt het nu mogelijk om naast wittevlieg ook trips goed geautomatiseerd te kunnen tellen. Er is tevens een speciale vangkaart ontwikkeld voor de Scoutbox. Deze vangkaarten worden op vaste plaatsen met een locatiecodering in de kas opgehangen. Op deze manier krijgt u zeer snel een compleet en gedetailleerd overzicht van de plaagontwikkelingen in uw kas. Op uw verzoek kijkt één van onze specialisten graag met u mee. Hij kan u adviseren over een correctie met natuurlijke vijanden, of over een gerichte inzet van een correctiemiddel.

 Wilt u meer informatie over de Scoutbox? Stuur dan een email naar advies@horticoop.nl.