Slingerland Potgrond introduceert de eerste startbemesting die exclusief is ontwikkeld voor orchideeënsubstraat. De StartUp Orchid sluit naadloos aan bij de eerste voedingsbehoeften van orchideeën.

Tot op heden wordt als startbemesting in orchideeënsubstraat gebruik gemaakt van standaard NPK-meststoffen. Deze zijn echter ooit ontwikkeld als startmeststof voor venige substraten. Om deze meststofmengsels beter te laten aansluiten bij de specifieke behoeften van orchideeën, worden er andere meststoffen bijgemengd, zoals Kalksalpeter. Kalksalpeter is een ronde korrel met als nadeel dat het snel ontmengt. Bovendien spoelt opgeloste kalksalpeter snel uit.

De StartUp Orchid van Slingerland Potgrond is dé startbemesting van de toekomst. De NPK- verhouding sluit naadloos aan bij de eerste voedingsbehoeften van uw orchideeën. De  StartUp Orchid verdeelt zich veel beter door het substraat en de uitspoeling van meststoffen wordt beperkt. Er is minder meststof per m³ nodig en niet onbelangrijk: het natriumgehalte daalt.

Met de introductie van de StartUp Orchid heeft Slingerland Potgrond de teelt van Orchideeën weer verder geprofessionaliseerd.

Samengevat:

1) Verminderd gebruik van meststoffen
2) Verlaging van de natriuminbreng
3) Uitstekende menging door het substraat
4) Minder uitspoeling
5) Goede NPK-verhouding voor orchideeën