Samen met Interpolis heeft Horticoop een erkend programma ontwikkeld om watersilo’s periodiek te keuren. Watersilo’s van zeven jaar of ouder moeten verplicht jaarlijks of tweejaarlijks worden gekeurd. Maar het is ook verstandig nieuwere watersilo’s regelmatig te checken op zwakke plekken. Dat kan u veel ellende besparen.

Veel watersilo’s kunnen zwakke plekken gaan vertonen, zeker naarmate ze langer in gebruik zijn. Door de constante druk van het water is het niet ondenkbaar dat een silo ‘klapt’. Het uitstromende water kan vervolgens grote schade kan aanrichten. Om het risico daarop te verkleinen, controleren onze specialisten in het keuringsprogramma uw silo op een aantal belangrijke criteria. Zij meten onder andere met ultrasoon technologie de dikte van de stalen platen. Uiteraard wordt er van het onderzoek een keuringsrapport en een adviesverslag gemaakt, dat aan u wordt verstrekt. Het keuringsdocument dient als erkend bewijs bij uw schadeverzekeraar (indien u zich hebt verzekerd).

Meer informatie of een afspraak maken? Neem dan contact op met Horticoop Technical Services, telefoon:  (010) 52 41 600, e-mail: techniek@horticoop.nl