In tomaat maar ook in andere vruchtgroenteteelten is, op een aantal plaatsen, wittevlieg aanwezig. Door de virusproblemen is iedere wittevlieg er één teveel. Twee middelen die een werking hebben tegen wittevlieg zijn BotaniGard WP en ER II BotaniGard WP bestrijdt de larven, terwijl ER II zich richt op de volwassen insecten en de eieren. Beide middelen passen goed in een geïntegreerde teelt.

ER II werkt zoals gezegd tegen eieren en de volwassen wittevlieg. In tomaat zijn deze in de kop van de plant te vinden. Door alleen de kop van de plant te spuiten, wordt de wittevlieg gericht bestreden. De natuurlijke vijanden die lager in het gewas zitten, worden op deze manier niet geraakt, waardoor zij geen last hebben van het middel. Ook wordt door deze manier van spuiten de vrucht onderin de plant niet meegenomen. Zo wordt de MRL bij de geoogste tomaten makkelijker gehaald.
   
Het middel BotaniGard WP heeft vooral effect op de larven en poppen van de wittevlieg. De larven en poppen zitten op dezelfde plek van de plant als hun biologische bestrijders. Maar BotaniGard is veilig voor de laatste groep en daardoor een goed hulpmiddel.

Voor een goede bestrijding met BotaniGard WP is het wel belangrijk dat larven goed worden geraakt. Een hoge RV bevordert de werking van het middel, omdat de sporen dan sneller kiemen. Spuit daarom bij voorkeur aan het einde van de dag. Zowel de kaswittevlieg als Bemisia tabaci (tabakswittevlieg) zijn gevoelig voor het middel. Combineren met fungiciden is in veel gevallen mogelijk. Hier vind je het nieuwe, actuele tankmix overzicht.

Bestel BotaniGard WP

Bestel ER II