Het laden van de prijzen duurde langer dan normaal. Ververs de pagina om opnieuw de prijzen op te halen.

Technical Services: Climate Converter

Climate ConverterWilt u tot wel 50% op uw stookkosten besparen, de relatieve luchtvochtigheid en de ziektedruk van schimmels  zoals Botrytis en meeldauw verlagen en actief behandelen? Horticoop heeft een uniek apparaat dat u hiervoor kan gebruiken: de Climate Converter

De werking

De Climate Converter zuigt de kaslucht aan en trekt deze door een zoutoplossing, zodat het wordt ontvochtigd. Bij dit proces komt warmte vrij, welke het apparaat weer terug de kas in stuurt. Dit in tegenstelling tot vergelijkbare apparaten, welke veel stroom verbruiken en waarbij deze energie verloren gaat.
De warmte wordt dus niet verspild, maar gebruikt en zorgt zo voor een aanzienlijke energiebesparing. De kaslucht wordt gedurende het proces tevens ontkiemt van schimmelsporen. Behalve ontvochtigen, heeft de Climate Converter dus ook een unieke ontsmettende werking op de kaslucht. Bovendien zijn voor de installatie van de Climate Converter geen grote aanpassingen in uw kas benodigd.

Subsidie

Op de aanschaf van de Climate Converter is o.a. de Energie Investeringsaftrek (EIA) en Energie-efficiëntie en hernieuwbare energie glastuinbouw (EHG) 2019 van toepassing. Graag rekenen we samen met u de maximale besparing en investeringen door.

Meer informatie of een afspraak maken? Neem dan contact op met productspecialist Marcel Weinans op telefoonnummer 06-20019181 of per e-mail techniek@horticoop.nl.

Downloads

Climate converter NL (PDF) Energie Investeringsaftrek - Energielijst 2016
Climate converter DUI (PDF) Publicatie Bloemisterij 3, 2016
Climate Converter ENG (PDF) Onder Glas december 2016
Climate converter FRA (PDF)