Het laden van de prijzen duurde langer dan normaal. Ververs de pagina om opnieuw de prijzen op te halen.

Technical Services: Doekfilter

ECO filter emissieloos doekfilter

ECO filter biedt de oplossing voor filtratie van water zonder terugspoelwater zoals bij zandfilters en zelfreinigende filters. Het doekfilter is een drukloze filtertechniek die makkelijk overal toepasbaar is. Het doekfilter is betrouwbaar en eenvoudig in gebruik voor het verwijderen van vaste stoffen uit water. Het systeem werkt drukloos, waardoor u bespaart op de energiekosten van pompen. Het filterproces is zichtbaar en ingenieus in zijn eenvoud.

Innovatie kan ook eenvoudig zijn

Het doekfilter is een volautomatisch filter dat uw water filtert door middel van een filterdoek. Dit filterdoek verwijdert de niet opgeloste stoffen uit het water. Dankzij een handig doorloopsysteem is er altijd een schoon en goedwerkende filterdoek beschikbaar. Het gebruikte filterdoek met het daarin opgevangen vuil valt automatisch in de afvalbak en kan milieuvriendelijk worden afgevoerd.

WerkingWerking

Een elektrisch aangedreven transportband (F) draagt het filterdoek (C) waarbij twee wielen (D) aan de zijkant van het filterdoek een filterkom vormen. Het te filteren water stroomt op zwaartekracht via aansluiting (A) in de filterkom door het filterdoek. Het gefiltreerde water verlaat via de uitlaat (E) het filtersysteem. Als het filterdoek dicht raakt, stijgt het waterniveau in de filterkom en bij een bepaald niveau wordt het filterdoek automatisch doorgedraaid. Het filterdoek met daarin het afval valt in de afvalcontainer en nieuw filterdoek bevindt zich automatisch weer in de filterkom. 

Voordelen doekfilter

• Geen terugspoelwater, dus geen emissie van bijvoorbeeld gewasbeschermingsmiddelen
• Eenvoudig ontwerp
• Onderhouds- en gebruiksvriendelijk
• Drukloos, energiebesparing op filterpompen
• Filtering < 20μm
• Volledig geautomatiseerd

Toepassing

Glastuinbouw Industrie
Eb -vloed vloeren Proceswater
Drainwater Waterzuivering
Bassinwater  
Afvalwater  
Spoelwater  

Specificaties

Doekfilter        Type doekfilter Max. debiet
Filtering: < 20μm   BF 18-27 16 m3/h
Behuizing: volledig RVS 304   BF 27-27 34 m3/h
Filterdoek: polyester / papier   BF 27-60 80 m3/h
Transportband: RVS 304   BF 39-60 100 m3/h

Downloads

Doekfilter (PDF) NL  
Doekfilter (PDF) ENG  
Doekfilter (PDF) DE  
Doekfilter (PDF) FR