Insperience day

0

Dagen
0

Uren
0

Minuten
0

Seconden
Het laden van de prijzen duurde langer dan normaal. Ververs de pagina om opnieuw de prijzen op te halen.

Gewasbescherming - Advies en de Gewasbeschermingsmonitor

De wereld van gewasbescherming is een dynamische wereld die constant in beweging is. Wat mag wel wat niet in welk gewas, toegelaten middelen die worden teruggetrokken, nieuwe middelen die worden ontwikkeld en toegelaten, wat past binnen mijn geïntegreerde bestrijding en wat eist mijn afnemer. Vaak is het moeilijk om dit allemaal actueel bij te houden.

Onze specialisten zijn altijd op de hoogte van de meest recente, betrouwbare en praktische ontwikkelingen op het gebied van gewasbescherming. Met hen kunt u sparren over wat mogelijk is in uw persoonlijke situatie. En ze geven u de benodigde handvatten om tot een zo optimaal mogelijk gewasbeschermingsresultaat te komen op uw bedrijf.

Heeft u een vraag over het gebruik of de werking van een gewasbeschermingsmiddel? Neem gerust contact op met één van onze specialisten.


De Gewasbeschermingsmonitor

De gewasbeschermingsmonitor is sinds 2015 wettelijk verplicht. In deze monitor moeten de maatregelen worden bijgehouden die tijdens het teeltseizoen worden genomen op het gebied van geïntegreerde gewasbescherming.

Controlerende instanties krijgen door de gewasbeschermingsmonitor direct een duidelijk overzicht van wat er is gebeurd op het gebied van geïntegreerde gewasbescherming op het bedrijf. Daarom is het verplicht om binnen twee maanden, na het einde van de teelt, de gewasbeschermingsmonitor helemaal te hebben ingevuld. De controle hierop is een taak van de NVWA.

De monitor is er ook om te leren van de genomen beslissingen. Om dit te bereiken, is het belangrijk dat de resultaten van het afgelopen teeltseizoen op een juiste wijze worden geëvalueerd. De specialisten van Horticoop Advies kunnen dit samen met u doen. Met hun specialistische kennis helpen ze u met het evalueren van de afgelopen teeltseizoen en met die kennis weer goed voorbereid de nieuwe teelt op te starten.

Heeft u nog vragen of wilt u ondersteuning bij het invullen van deze monitor, neem dan contact op met uw Gewasbeschermingsspecialist of stuur een e-mail naar advies@horticoop.nl en vraag naar de mogelijkheden (en de tarieven.)

Wilt u liever zelf de gewasbeschermingsmonitor invullen, dan vindt u hier een voorbeeld van de monitor van Horticoop Advies.