Mardenkro

Meer rendement uit zonlicht

Een tuinbouwkas is een beheersbaar microklimaat dat staat in zijn eigen natuurlijke omgeving. Hoe beter van nature aanwezige elementen van buiten worden aangewend om de ideale omstandigheden voor een gewas te creëren, hoe minder kunstmatige input er nodig is voor een optimaal resultaat. Mardenkro biedt innovatieve coatings en cleaners waarmee telers gedurende het hele jaar hun kasdek kunnen optimaliseren om natuurlijk aanwezig licht maximaal aan te wenden voor het creëren van de ideale omstandigheden voor gewassen. Van verwijderbare schermcoatings die het teveel aan zonlicht en warmte-instraling reduceren, tot geavanceerde coatings om het kasdek te verrijken met specifieke eigenschappen die een gunstige uitwerking hebben op de groei van het gewas.

Het jaar in evenwicht

Bekijk balans

Horticoop
Technical Services


Meer rendement door slimmere technieken beter op elkaar af te stemmen

Wie met een technische bril naar een tuinbouwkas kijkt, ziet één prachtig systeem dat is opgebouwd uit allerlei kleinere systemen. Hoe beter dit allemaal met elkaar samenwerkt, hoe efficiënter de teelt verloopt. En hoe hoger het rendement. Horticoop Technical Services combineert en installeert álle technieken en mogelijkheden op het gebied van water, licht, scherming, klimaat, energie en data. Vanuit haar unieke brede kennis van de tuinbouw en in samenwerking met toonaangevende leveranciers van apparatuur, systemen en technieken. Alles in één hand, beter op elkaar afgestemd en gericht op de tuinbouw van morgen.

Teeltbenodigheden


De juiste teeltbenodigdheden als basis voor succes

Om als teler goed je werk te kunnen doen, heb je goede materialen nodig. Maar zo vanzelfsprekend als het in Nederland is dat telers toegang hebben tot de basale teeltbenodigdheden van voldoende kwaliteit, is het nog lang niet overal ter wereld. Vanuit de overtuiging dat iedere teler toegang zou moeten hebben tot geschikte teeltbenodigdheden, zorgt Horticoop middels haar deelneming in onder andere Horticoop France, Horticoop Scandinavia, Gärtnereinkauf Münchingen, Horticoop Andina en Hort Americas dat de distributie in verschillende buitenlanden goed is geborgd.

Hörle Torv


Duurzame aanvoer van het beste veen

Substraat is een prachtig product dat wordt gekenmerkt door grotendeels maakbare eigenschappen, die soms tot in het kleinste detail worden afgestemd op de behoefte van een bepaald gewas. Dit vereist grondstoffen van de allerhoogste kwaliteit. Grondstoffen zoals het duurzaam gewonnen veen van Hörle Torv, een onderscheidende grondstofsoort voor specialistische toepassingen. Want we willen optimale substraten, maar met respect voor de natuur. Met Hörle Torv heeft Horticoop controle over de processen en duurzaamheid binnen de keten. En is de beschikbaarheid van een belangrijke grondstof voor kwalitatief hoogwaardige samenstellingen gegarandeerd, voor nu en de toekomst.

Lentse & Slingerland
Potgrond


Voedingsbodem voor een beter rendement

Substraat vormt slechts een klein gedeelte van de totale kostprijs van een teelt. Echter vormt het als medium tussen het gewas en externe factoren als bemesting en gewasbescherming, een belangrijke schakel in het optimaliseren van het rendement. Naarmate de belangen in en voor de tuinbouw groter worden, wordt het belang van kennis en innovatie op het gebied van teeltomgevingen, teelttechnieken en substraten dat ook. Hierbij speelt Lentse & Slingerland Potgrond als toegewijde specialist een belangrijke rol. Door substraten te ontwikkelen waarmee altijd en overal - onder alle omstandigheden en in elke teeltomgeving - optimale resultaten kunnen worden behaald.

Horticoop kerngegevens

Bekijk kerngegevens

Agrozone


Water- en luchtzuivering die niet remt maar stimuleert

In de tuinbouw hebben we te maken met steeds strenger wordende wet- en regelgeving. Maar tegelijkertijd blijft het natuurlijk wel belangrijk om onze teelt te beschermen tegen plagen en ziekten. Agrozone ontwikkelt innovatieve systemen op basis van ozontechnologie, waarmee telers hun water en lucht slim en duurzaam kunnen zuiveren. Neem bijvoorbeeld waterzuivering; in tegenstelling tot traditionele methoden waarbij ongewenste organismen enkel worden gedood (maar wel in water en teelt achterblijven), worden bacteriën, schimmels, virussen, aaltjes en groeiremmers met ozon compleet verwijderd (geoxideerd). Met als enige bijproduct: een aanzienlijke zuurstofverhoging in het gietwater. En dat komt het rendement van de teelt ten goede!

Overige deelnemingen


Activiteiten aan het einde van de keten

Behalve de hierboven uitgelichte deelnemingen is Horticoop tevens de drijvende kracht achter mooie bedrijven als Alflora (groothandel in bloemisterij-artikelen) en Bloomcoop (online platform voor kwaliteitsbloemisten) en exploiteren we een 6-tal Welkoopwinkels (winkelformule met verstand van tuin & dier).