Over Horticoop

Een coöperatie van, voor, en door de tuinbouwsector

Horticoop is een coöperatie voor investering, innovatie en ontwikkeling van de glastuinbouwsector, waarvan alle partijen profiteren: de leden, de Horticoop-bedrijven en de sector als geheel. Door de pijlen te richten op investeringen in bedrijven die bijdragen aan de tuinbouwsector, bouwen we samen aan een gezonde toekomst. 

Van inkoopcoöperatie naar investeringcoöperatie…
Ruim een eeuw geleden is coöperatie Horticoop opgericht door ondernemers in de tuinbouw, in de vaste overtuiging dat je samen verder komt. Die overtuiging is na al die jaren niet veranderd, de manier waarop we de samenwerking vormgeven wél. Waar het voordeel eerst zat in het gezamenlijk inkopen van producten, waardoor leden profiteerden van scherpe inkoopvoordelen, werd dat voordeel naarmate de tijd verstreek minder prominent. De behoefte aan kennisdeling en innovaties nam daarentegen sterk toe. Reden te meer voor Horticoop om mee te bewegen met die behoefte: de transitie van inkoopcoöperatie naar investeringcoöperatie werd in 2021 een feit. 

…ofwel, een win-wincoöperatie!
Als coöperatie die al meerdere generaties meegaat, weet Horticoop als geen ander dat vooruitgang gepaard gaat met verandering. Daarom investeert de coöperatie actief in bestaande en nieuwe bedrijven die van meerwaarde zijn voor de sector. Als investeringcoöperatie heeft het de blik gericht op de toekomst. Een toekomst waarin ze bouwt aan het investeringsportfolio en aan de relatie met de leden. Alles om het gezamenlijke doel – een gezonde toekomst van de sector – te verwezenlijken. Inspanningen van, voor en door de tuinbouw dus! 

In de praktijk
Samen dragen we bij aan een duurzame en gezonde toekomst voor de sector. Hoe die samenwerking met leden, bedrijven en kapitaalzoekers eruit kan zien in de praktijk? Dat ziet u in deze video! Horticoop, de win-win- coöperatie.

Gebundelde krachten
De kracht van Horticoop zit in de specialistische kennis van de glastuinbouwsector; de ervaring van de ongeveer 280 leden die een professioneel glastuinbouwbedrijf exploiteren, gecombineerd met de expertise van de Horticoop-bedrijven die zich richten op licht, klimaat, techniek en substraat. 

Benieuwd welke bedrijven onderdeel uitmaken van Horticoops portfolio? U vindt ze hier.