Kwekerij Haket kiest voor Horticoop Technical Services

Kwekerij Haket teelt komkommers in Bleiswijk op 1,5 hectare. John en René Haket hebben onlangs hun elektrische installatie laten vernieuwen. Zij kozen voor Horticoop Technical Services vanwege de goede dienstverlening en uitstekende service.Horticoop Technical Services installeerde voor hen de groepenkasten en verdelers met o.a. groepen voor zonnepanelen, waterunit, ketel, pompenpaneel en afdelingspanelen.Ook zijn op het bedrijf de kleine schakelkasten vervangen voor centrale panelen. In de panelen zitten schakelingen en voedingen voor luchtmotoren, schermmotoren, ventilatoren, lvm, wandcontactdozen, padverlichting en verwarmingspompen. Tot slot zijn de ventilatoren vervangen waardoor er een beter circulatie ontstaat.

In de zomer van 2019 hebben we vernieuwing uitgebreid met het plaatsen van LED-lampen.

Horticoop Technical Services regelt ontsmetting ingangswater bij Kwekerij MiNiDa

Kwekerij MiNiDa kweekt in Zevenhuizen op 13 hectare paprika. Horticoop Technical Services heeft hier onlangs een installatie geleverd voor het volledig ontsmetten van inkomend water.

De installatie bestaat uit een  Hortizone pro 10+, een doekfilter voor filtering van het water en nieuwe silo’s voor opslag van ontsmet drainwater, hwa-water en osmose water. Hiernaast heeft Horticoop Technical Services een nieuwe zuigleiding naar de waterunit aangelegd, de bestaande wateropslaglocatie opgeknapt en nieuwe kraansets geplaatst.

34m3/h doekfilter (20 micron) geplaatst in Made

Half juli 2017 heeft Horticoop Technical Services een 34m3/h (20 micron) doekfilter bij een groentekweker in Made geplaatst.

Het doekfilter filtert het vuile drainwater dat uit de kas komt en het spuiwater van de zandfilters voor. Het voordeel voor de aanschaf van een doekfilter is dat het spuiwater niet meer geloosd hoeft te worden. Ook betekent het dat alle organische materie eruit wordt gefilterd en de organische neerslag in de draintank wordt verminderd. Voor de aanschaf van het doekfilter wordt gekeken of volledige recirculatie mogelijk is.

Voor vragen kunt u terecht bij onze productspecialist Ben Hoogendoorn op telefoonnummer: 06-54294007 of ga naar de pagina over Wateremissie.

Hogedruknevelsysteem bij Marjoland

In 2016 heeft Horticoop Technical Services een hogedruk nevelsysteem verkocht aan Marjoland voor het 20 hectare grote bedrijf.Inmiddels is het systeem, in samenwerking met Infra Techniek uit Waalwijk, geïnstalleerd en werkt het naar volle tevredenheid. Op het moment dat het in de kas te warm wordt en/of de luchtvochtigheid te laag is, wordt er onder hoge druk mist de kas in gespoten, waardoor de temperatuur daalt en de luchtvochtigheid stijgt. Door deze aanschaf is het ook niet meer nodig om het hele bedrijf te krijten.Het systeem wordt door twee units aangestuurd. Op de foto ziet u de grote unit. Het wordt gevoed vanuit twee omgekeerde osmoses. De opslagsilo’s bij beide units zijn met pompen aan elkaar gekoppeld. Als één van de omgekeerde osmoses uit staat, kan het hogedruk-nevelsysteem gewoon verder draaien op het water van de andere omgekeerde osmose. Twee Hoogendoorn iSii NeXt Generation klimaatcomputers zorgen voor de aansturing.

Wilt u meer weten over dit bijzondere systeem, bel dan met Reinier van Zanten op telefoonnummer: 06-22975045.

Horticoop Technical Services plaatst 2 Climate Converters in Duitsland

In april 2017 heeft Horticoop Technical Services twee Climate Converters geleverd en geïnstalleerd bij een kruidenkwekerij. De Climate Converters worden op 2 verschillende afdelingen gebruikt om een homogeen klimaat in de kas te stimuleren. Door het aanzuigen en filteren van de kaslucht komt er via een natuurlijk proces veel droge, warme lucht terug de kas in. Dit zal voor de kweker een aanzienlijke energiebesparing betekenen. Tevens zorgt de filtering van de kaslucht voor een lagere ziektedruk van schimmels zoals Botrytis en meeldauw.

Heeft u vragen over de techniek of bent u benieuwd wat de Climate Converter voor u kan betekenen? Neem dan contact op met Reinier van Zanten op telefoonnummer: 06-22975045 of ga naar de pagina over Klimaatbeheersing.

Waterzuivering bij trosrozenkwekerij, 1 hectare

Deze trosrozenkwekerij in De Kwakel heeft een HortiZone 0,7+ gekocht voor het ontsmetten van het drainwater en het zuiveren van gewasbeschermingsmiddelen. Ook koos dit bedrijf voor een doekfilter voor het filteren van het drain- en spuiwater. Dankzij deze combinatie kan de kweker na 2018 zonder problemen lozen.

Voor vragen kunt u terecht bij onze productspecialist Ben Hoogendoorn op telefoonnummer: 06-54294007 of ga naar de pagina van Wateremissie.

Vijf regelbare Climate Converters geleverd en geïnstalleerd!

Afgelopen week heeft Horticoop Technical Services een vijftal regelbare Climate Converters geleverd en geïnstalleerd bij een kruidenkwekerij. De Climate Converters worden ingezet om een homogeen klimaat in de kas te bevorderen. Speciaal voor deze kwekerij is er een gebogen uitblaasmond gemonteerd. De warme lucht wordt daardoor naar voren geblazen, in plaats van naar boven. Bij het lage dak van deze kwekerij is het zo toch mogelijk om de warme lucht onder het schermdoek te houden.

Voor meer informatie of vragen kunt u terech bij onze productspecialist Marcel Weinans op telefoonnummer: 06-20019181 of ga naar de pagina over Klimaatbeheersing.

Horticoop Technical Services levert METO spuitwagens

Op 11 september 2015 heeft Horticoop Technical Services twee aangepaste Meto spuitwagens inclusief pompset mogen afleveren en in bedrijf stellen bij een paprika kwekerij. De spuitwagens zijn voorzien van een pendelsproeier in plaats van een normale spuitboom. Zo kan de klant op een snelle en efficiënte wijze rupsen in de top van de plant, bestrijden en kan er binnen een tijdsbestek van 3 uur een oppervlakte van 120.000m2 bespoten worden.Voor vragen kunt u terecht bij onze productspecialist Ben Hoogendoorn op telefoonnummer: 06-54294007 of ga naar de pagina met Spuitapparatuur diversen.

Staat uw teelt of idee er nog niet tussen, neem dan contact met ons op. Horticoop Technical Services biedt klantgerichte oplossingen voor alle teelten onder glas. We staan altijd garant voor een duurzame oplossing. Oftewel: een oplossing waarbij installatie en onderhoud u volledig uit handen worden genomen. Wij ontzorgen u van A tot Z.

Onze monteurs onderhouden en repareren snel en deskundig in de werkplaats of op uw bedrijf.

Bleiswijk

Klappolder 150
2665 LP Bleiswijk
010-5241679
Storingen: 088-2244777techiek@horticoop.nl

Klazienaveen

Koriander 30
7891 WS Klazienaveen
0591-668940
Storingen: 0591-668948techiek@horticoop.nl

Katwijk

Keersluisweg 9
5433 NM Katwijk (NB)
0591-668940
Storingen: 0591-668948techiek@horticoop.nl