Technical Services: Projecten

Op zoek naar een overzicht van de installaties van Horticoop Technical Services? Hier vindt u de installaties die wij door de jaren heen hebben ontwikkeld, geïnstalleerd en onderhouden. Staat uw teelt erbij en heeft u vergelijkbare wensen? Wij nemen u graag mee naar een referentie en stemmen alles af op uw persoonlijke wensen.

Staat uw teelt of idee er nog niet tussen, neem dan contact met ons op. Horticoop Technical Services biedt klantgerichte oplossingen voor alle teelten onder glas. We bieden altijd een duurzame oplossing. Oftewel: een oplossing waar installatie en onderhoud volledig uit handen worden genomen. Wij ontzorgen u van A tot Z.

Hogedruknevelsysteem door Horticoop

Vorig jaar heeft Reinier van Zanten van Technical Services een hogedruk nevelsysteem verkocht aan Marjoland voor het hele 20 hectare grote bedrijf.

Inmiddels is het systeem samen met Infra Techniek uit Waalwijk geïnstalleerd en werkt het naar alle tevredenheid. Op het moment dat het in de kas te warm wordt en/of de luchtvochtigheid te hoog is, wordt er onder hoge druk mist de kas in gespoten waardoor de temperatuur omlaag en de luchtvochtigheid omhoog gaat. Door de aanschaf is het ook niet meer nodig om het hele bedrijf te krijten.

Het systeem wordt door twee units aangestuurd. Op de foto zie je de grote unit. Het wordt gevoed vanuit twee omgekeerde osmoses. De opslagsilo’s bij beide units zijn met pompen aan elkaar gekoppeld. Als één van de omgekeerde osmoses uit staat, kan het hogedruk nevelsysteem op het water van de andere omgekeerde osmose gewoon verder draaien. De aansturing gebeurt door twee Hoogendoorn iSii NeXt Generation klimaatcomputers.

Wil je meer weten over dit bijzondere systeem, bel dan met Reinier van Zanten op telefoonnummer 06-22975045.

 

Technical Services plaatst 2 Climate Converters in Duitsland

In april 2017 heeft Horticoop Technical Services weer 2 Climate Converters geleverd en geïnstalleerd bij een kruidenkwekerij. De Climate Converters worden op 2 verschillende afdelingen gebruikt om een homogeen klimaat in de kas te stimuleren. Door het aanzuigen en filteren van de kaslucht komt er via een natuurlijk proces veel droge, warme lucht terug de kas in. Dit zal voor een aanzienlijke energiebesparing gaan zorgen voor de kweker. Tevens zorgt de filtering van de kaslucht voor een lagere ziektedruk van schimmels zoals Botrytis en meeldauw.

Heeft u vragen over de techniek of bent u benieuwd wat de Climate Converter voor u kan betekenen? Neem dan contact op met onze productspecialist John Hoogerbrugge op telefoonnummer 06-82092760.

Climate converterVijf regelbare Climate Converters geleverd en geïnstalleerd!

Afgelopen week heeft Horticoop Technical Services een vijftal regelbare Climate Converters geleverd en geïnstalleerd bij een kruidenkwekerij. De Climate Converters worden ingezet om een homogeen klimaat in de kas te bevorderen. Speciaal voor deze kwekerij is er een gebogen uitblaasmond gemonteerd. De warme lucht wordt daardoor naar voren geblazen, in plaats van naar boven. Bij het lage dak van deze kwekerij is het zo toch mogelijk om de warme lucht onder het schermdoek te houden.

Voor meer informatie of vragen kunt u terech bij onze productspecialist Marcel Weinans
op telefoonnummer: 06-20019181.

 

Waterzuivering bij trosrozenkwekerij, 1 hectareHortiZone

Deze trosrozenkwekerij in De Kwakel heeft een HortiZone 0,7+ gekocht voor het ontsmetten van zijn drainwater en het zuiveren van gewasbeschermingsmiddelen. Ook koos dit bedrijf voor een doekfilter voor het filteren van zijn drain- en spuiwater. Met deze combinatie kan de kweker na 2018 zonder problemen lozen. Voor vragen kunt u terecht bij onze productspecialist Ben Hoogendoorn op telefoonnummer: 06-54294007.

 

 

 

Horticoop Technical Services levert METO spuitwagens

Op 11 september 2015 heeft Horticoop Technical Services twee aangepaste Meto spuitwagens inclusief pompset mogen afleveren en in bedrijf stellen bij een paprika kwekerij. De spuitwagens zijn voorzien van een pendelsproeier in plaats van een normale spuitboom. Zo kan de klant op een snelle en efficiënte wijze rupsen, die in de top van de plant zitten, bestrijden en kan er binnen een tijdsbestek van 3 uur een oppervlakte van 120.000m2 bespoten worden.

Voor vragen kunt u terecht bij onze productspecialist Ben Hoogendoorn op telefoonnummer: 06-54294007.