Het laden van de prijzen duurde langer dan normaal. Ververs de pagina om opnieuw de prijzen op te halen.

Watermeter controle

De Nederlandse glastuinbouwsector moet voldoen aan de nieuwe richtlijnen voor waterzuivering voor nagenoeg nulemissie vanaf 2027. Vanaf januari 2018 geldt er al een verplichte zuivering voor reststromen om de emissie naar sloten en het riool te verminderen. Horticoop Technical Services biedt een oplossing om te zuiveren middels de HortiZone.

Elk glastuinbouwbedrijf moet voldoen aan de voorschriften voor het meten, registreren en rapporteren van waterlozing. Daarom zijn watermeters verplicht om de hoeveelheid drainwater wat wordt geloosd en de hoeveelheid voedingswater dat wordt toegediend te meten of berekenen en registreren.

Volgens de wet is het vanaf 1 januari 2018 verplicht om ten minste eens in de 3 jaar uw watermeter(s) door een deskundige te laten controleren op de goede werking. Na controle bent u in het bezit van een bewijs van controle waarnaar kan worden gevraagd bij de handhaving van de overheid.

Horticoop Technical Services heeft een deskundige in dienst die uw watermeters kan controleren en u kan voorzien van een bewijs van controle waarmee u de handhaving kan laten zien dat u heeft gehandeld volgens de wet en dus vrij blijft van boetes.

Wij kunnen u uiteraard ook de meters verkopen. Ga hiervoor naar de pagina van de Watermeters.

Als u hier gebruik van wilt maken kunt u contact opnemen met Horticoop Technical Services op telefoonnummer 010-5241679, via e-mail techniek@horticoop.nl of vul onderstaand formulier in.

Keuring(en) aanvragen