Onze aanpak

Als investeringscoöperatie met een achterban van 280 telers voegen wij kapitaal, sectorexpertise, een uitgebreid netwerk en een lange-termijn visie toe. Hiermee kunnen we onze portfoliobedrijven helpen de groeiplannen te realiseren. 

Sector expertise 

Horticoop investeert uitsluitend in ondernemingen die actief zijn in de tuinbouwsector. Hierdoor begrijpen wij de marktdynamiek en de bijbehorende uitdagingen. Ons investeringsteam heeft gecombineerd meer dan 40 jaar ervaring in de tuinbouwsector. Daarnaast hebben wij via onze leden en kennispartners (zoals de Wageningen Universiteit) toegang tot diepgaande en brede sectorkennis die onze portfoliobedrijven helpt strategische beslissingen te nemen.  

Uitgebreid netwerk 

De samenwerking met onze leden en kennispartners (zie hier een overzicht van onze partners) resulteert in een zeer uitgebreid netwerk in de Nederlandse en Duitse tuinbouwsector. Dit helpt onze portfoliobedrijven commerciële kansen te benutten en nieuwe geografische of sectorale markten te betreden. 

 

Langetermijn visie 

Als investeringscoöperatie investeren wij het kapitaal van onze coöperatie in ondernemingen die bijdragen aan een duurzame toekomst voor de sector. Dit betekent dat wij: 

  1. Investeren met een lange-termijn visie.  
  2. De mogelijkheid hebben om extra kapitaal in onze portfoliobedrijven te investeren zodat zij verder kunnen innoveren en uitbreiden. 
  3. Onze aandelen pas verkopen als de onderneming klaar is voor een nieuwe groeifase die beter ondersteund kan worden door een andere aandeelhouder. 

Neem contact met ons op