Horticoop

Horticoop bouwt aan een duurzame toekomst voor de tuinbouw  

Wij zijn Horticoop, een koninklijke investeringscoöperatie die investeert in tuinbouwondernemingen die bijdragen aan een verhoogde productiviteit met een verminderd of duurzamer gebruik van grondstoffen. Hierbij richten we ons op technologische innovaties in de tuinbouwsector, inclusief CEA (Controlled Environment Agriculture). Samen met onze achterban van 280 Nederlandse en Duitse telers voegen wij kapitaal, expertise en netwerk toe waarmee wij onze portfoliobedrijven helpen de groei- en innovatieplannen te realiseren.  

Horticoop is in 1904 opgericht als inkooporganisatie, waarbij de aangesloten telers inkoopvoordeel behaalden bij het gezamenlijk inkopen van teeltproducten en machines. De behoefte aan gezamenlijk inkopen is gaandeweg de jaren afgenomen, waarop er in 2021 is besloten het beschikbare kapitaal, expertise en netwerk in te zetten om de tuinbouwsector toekomstbestendig te maken.  

Wij investeren middels groeikapitaal of de uitkoop van aandeelhouders in innovatieve ondernemingen in de primairewaardeketen  van de tuinbouw.  Deze ondernemingen dragen bij aan een efficiënte en duurzame tuinbouwketen, die in staat is om voldoende te produceren voor een groeiende wereldbevolking. 

1904

Opgericht

 

280

Leden

 

8

Bedrijven

 

9

Teamleden