Nieuwsbericht

Veelgestelde vragen over participaties

Profielfoto van Horticoop Samen Groeien
16 juni 2023 | 1 minuut lezen

Horticoop is gestart als investeringscoöperatie en heeft het vermogen op naam van de leden is gesteld in de vorm van participaties. Veranderingen roepen vaak vragen op, en in deze video beantwoordt Steven van Nieuwenhuijzen, de CEO van Horticoop, de meestgestelde vragen over de participaties van Horticoop.

Uitgelicht: twee vragen over participaties

1.    Wat heb je aan participaties van Horticoop?
•    Het vermogen van Horticoop is op naam gesteld van onze leden. Jouw participaties vertegenwoordigen jouw deel van deze ledenvermogensreserve. Dat vermogen wordt geïnvesteerd in innovatieve en investeringswaardige bedrijven die oplossingen ontwikkelen voor de tuinbouwsector. Deze investeringen komen zowel (direct of indirect) jouw bedrijf, als de sector ten goede.
•    Worden de bedrijven waarin Horticoop investeert winstgevend? Dan geven de participaties recht op dividend, wanneer besloten is dit uit te keren.
•    Op termijn is het mogelijk om de participaties te kopen en verkopen.
•    De participaties vertalen zich ook in de omvang van je stemrecht binnen de coöperatie, waarmee je meebeslist over de toekomst van de coöperatie.


2.    Welk risico loop ik met Horticoop-participaties?
Horticoop is een ‘coöperatie Uitgesloten van Aansprakelijkheid’. Leden zijn daarom niet aansprakelijk voor eventuele schulden van de coöperatie, ook niet in het onwaarschijnlijke geval van een faillissement. Het al dan niet houden van participaties heeft daarop geen invloed.

Heb je meer vragen? Hier vind je een uitgebreid vraag-en-antwoordformulier. Voor aanvullende vragen kun je contact opnemen met David Brand, Manager Communicatie & Community via: cooperatie@horticoop.nl of 06-11648594.