Nieuwsbericht

De eerste geslaagde themadag is een feit!

Profielfoto van Horticoop Samen Groeien
6 juni 2024 | 1 minuut lezen

Op 30 mei organiseerde Horticoop de eerste themabijeenkomst voor leden. Een selecte groep geïnteresseerden boog zich over het thema robotisering en kasautomatisering. Een populair onderwerp, zo bleek uit de stroom aanmeldingen die direct na de aankondiging op gang kwam. De bijna dertig gelukkigen die de bijeenkomst bij rozenkwekerij Porta Nova in Waddinxveen bijwoonden werden ondergedompeld in kennis. Door experts én door elkaar.

Algemeen Directeur Patrick Groeneveld blikt terug op de eerste deep-dive: “De themabijeenkomst was een succes. Kennis en kunde werden met elkaar gedeeld en levendige discussies leverden waardevolle inzichten op. Erik Pekkeriet, Programma Manager Vision & Robotics bij de WUR, praatte de aanwezigen bij over hightech-oplossingen in de kas en bracht daarmee een interessante discussie op gang over de vertaling van onderzoek naar praktijk. Ronald Hoek, CEO van Blue Radix, deelde zijn toekomstvisie op de sector. Ook dat bracht verdiepende gesprekken tot stand. Tot slot leidde Leon Dukker de deelnemers rond bij Porta Nova, een van de meest innovatieve rozenkwekerijen ter wereld. Tijdens de rondleiding kregen de aanwezigen een unieke blik achter de schermen. Leon deelde waardevolle kennis over de geavanceerde technieken en automatiseringsprocessen die Porta Nova toepast om rozen van de hoogste kwaliteit te produceren."

De positieve geluiden na afloop van de bijeenkomst tonen aan dat de deep-dive een succesvolle formule is om kennis te delen en elkaar – en daarmee de tuinbouwsector – te versterken. Er komt dan ook zeker een vervolg op deze themabijeenkomst. 

Horticoop wil Porta Nova en alle aanwezigen hartelijk danken voor hun bijdrage aan deze inspirerende middag. Wil jij deel uitmaken van een volgende editie van Horticoops deep-dive? Houd dan de onze nieuwsbrief en website in de gaten.