Nieuwsbericht

Horticoop verwelkomt twee nieuwe ledenraadsleden

Profielfoto van Horticoop Samen Groeien
6 december 2022 | 1 minuut lezen

Tijdens de Horticoop-dag van 2 november vond er een ledenraadsverkiezing plaats. Met plezier stellen wij de gekozen leden aan u voor; Majolein Huisman en Jens Kool.

Majolein Huisman (Huisman Chrysanten) kreeg als tuindersdochter de liefde voor de tuinbouw met de paplepel ingegoten. Daar waar zij als kind nog moddersoepjes brouwde en hutten bouwde in de kas, professionaliseerde ze haar rol toen ze in 1998 toetrad tot Huisman Chrysanten; het bedrijf van haar man en schoonouders. Binnen het bedrijf houdt ze zich voornamelijk bezig met administratieve werkzaamheden en personeelszaken. Horticoop kent ze goed: “Mijn man Peter ik gingen vaak samen naar de bijeenkomsten van Horticoop. Ik vond dat altijd ontzettend interessant. Ik vind het dan ook leuk dat ik met mijn tuindersachtergrond en zakelijk inzicht nu zelf een bijdrage kan leveren middels de ledenraad.” 

Jens Kool (Bouman Anthuriums) werkt vanaf zijn vijftiende in de tuinbouw. 95% van zijn snijanthuriums gaat naar de directe handel. Dat is een groot aandeel voor snijbloemen, waarbij dat percentage meestal rond de 40 tot 50 ligt. Ook in de teelt kiest Jens zijn eigen pad: biologisch is bij hem de basis en alleen als het echt niet anders kan zet hij chemische middelen in. Naast de werkzaamheden voor zijn bedrijf vindt Jens het belangrijk om mee te denken over verbeteringen binnen de glastuinbouwsector. “In mijn ogen komt de glastuinbouw nog wel wat dingen tekort. Door lid te worden van de ledenraad kan ik actief bijdragen aan veranderingen. Je kunt alles alleen proberen te doen, maar samen kom je een stuk verder. Ik zet in op een glansrijke toekomst voor alle leden van Horticoop!”