Nieuwsbericht

Horticoop-leden opgelet: participaties toegekend

Profielfoto van Horticoop Samen Groeien
30 maart 2023 | 1 minuut lezen

Op 21 maart is Horticoop officieel een investeringscoöperatie geworden, en is het eigen vermogen op naam van de leden gezet in vorm van participaties. Ben je lid van Horticoop? Houd dan vooral je brievenbus in de gaten want je ontvangt binnenkort informatie over jouw participaties, toegang tot het besloten Horticoop Community Platform, en de ledenovereenkomst die je moet ondertekenen.

Hoe zat het ook alweer? Ruim een eeuw geleden is coöperatie Horticoop opgericht door ondernemers in de tuinbouw in de vaste overtuiging dat je samen verder komt. De afgelopen jaren is Horticoop op een andere manier invulling gaan geven aan de coöperatie. Horticoop is anno 2023 niet langer actief als inkoopcoöperatie, maar als investeringscoöperatie. Dat betekent dat we actief investeren in de tuinbouwsector, en op die manier direct en indirect ondersteuning bieden aan jou, jouw bedrijfsactiviteiten en de sector als geheel.

Win-wincoöperatie
Mede op basis van input van de leden bepalen wij welke (typen) bedrijven we aan het Horticoop-portfolio toevoegen. Sluit een nieuw bedrijf aan bij jullie behoeften én is het bedrijf investeringswaardig? Dan voegen we het aan het portfolio toe. Een win-winsituatie want jij bent geholpen omdat het nieuw toegevoegde bedrijf voorziet in een behoefte, en het nieuwe bedrijf krijgt direct een groep afnemers waardoor het financieel voordelen behaalt. Daar pluk jij vervolgens via participaties opnieuw de vruchten van. Zo laten we onze sector gezamenlijk toekomstgericht groeien. 

Jouw participaties
Ben je benieuwd hoeveel participaties je hebt? Houd dan je brievenbus in de gaten. Binnenkort ontvang je een brief met daarin onder andere een ledenovereenkomst. Ook heb je inmiddels een eenmalige inloglink voor het besloten Horticoop Community Platform ontvangen. Op het platform kun je jouw participaties en informatie hierover terugvinden, contact leggen met Horticoop-bedrijven en kennis delen met andere leden. Wil je weten hoe het platform precies werkt? Bekijk dan de uitlegvideo via www.horticoop.nl/platform