Nieuwsbericht

Horticoop investeert in Blue Radix

Profielfoto van Horticoop Samen Groeien
23 mei 2023 | 2 minuten lezen

Investeringscoöperatie Horticoop wordt aandeelhouder van Blue Radix. Met de investering zet Horticoop in op de ontwikkeling van Artificial Intelligence (AI) in de glastuinbouw. Blue Radix is specialist en marktleider in Autonoom Telen en werkt nauw samen met telers bij de implementatie en verdere ontwikkeling van AI-gestuurde teelt in kassen. Door de investering van Horticoop wordt een nieuwe fase in AI-ontwikkeling mogelijk en kan het bedrijf een significante rol spelen op het wereldtoneel.  

400 glastuinbouwbedrijven investeren
Horticoop investeert namens 400 tuinbouwbedrijven actief in bedrijven die een positieve bijdrage leveren aan de tuinbouwsector. Blue Radix sluit daar volledig op aan. Steven van Nieuwenhuijzen, CEO van Horticoop: “Blue Radix is koploper op het gebied van kunstmatige intelligentie in de glastuinbouw. Bij Horticoop geloven we dat een versnelde technologische ontwikkeling noodzakelijk is om een nog duurzamere en productievere toekomst van de glastuinbouw mogelijk te maken. We zijn dan ook verheugd met deze uitbreiding van ons portfolio. Op deze manier zijn we, samen met onze leden, nauw betrokken bij AI-ontwikkelingen die de gehele sector ten goede komen. De investering kenmerkt de essentie van onze coöperatie: gezamenlijk investeren in de toekomst van de glastuinbouwsector.” Naast Horticoop investeert ook het investeringsfonds Navus Venture in Blue Radix. De gezamenlijke investering steunt Blue Radix om wereldwijd impact te maken met hun AI-toepassingen in kassen. 

Autonome realisatie teeltstrategie
Ronald Hoek, CEO en medeoprichter van Blue Radix: “De missie van Blue Radix is om telers in staat te stellen het maximale uit hun data te halen en hun resultaten te optimaliseren door de praktische toepassing van kunstmatige intelligentie. We werken intensief samen met toonaangevende glastuinbouwbedrijven over de hele wereld. In 2021 introduceerde Blue Radix Crop Controller. Met deze dienst kan de teler zijn unieke teeltstrategie optimaliseren waarna de uitvoering, zonder menselijke tussenkomst, autonoom plaatsvindt. De waarde van deze praktische toepassing is bewezen in veel verschillende kassen in 13 verschillende landen en in meerdere klimaatomstandigheden. Telers zien verbeteringen in productie en kwaliteit, terwijl ze tot 4 keer meer hectares kunnen aansturen en de kosten verlagen.” 

Over Blue Radix
Blue Radix is de onafhankelijke specialist en marktleider in Autonoom Telen. Blue Radix creëert geautomatiseerde intelligentie voor bijna alle dagelijkse beslissingen en acties in kassen. Met de voortdurende groei van de wereldbevolking neemt de behoefte aan gezond en veilig voedsel toe. De glastuinbouw schaalt wereldwijd op, maar deze schaalvergroting kan niet worden gerealiseerd vanwege een toenemende schaarste aan ervaren telers. Blue Radix biedt oplossingen voor deze wereldwijde uitdagingen: de AI-gestuurde diensten ondersteunen telers met een digitaal brein voor hun kas. Telers kunnen hierdoor 4 keer meer hectares aansturen, terwijl ze de opbrengst verbeteren en kosten verlagen. 

Als je meer wilt weten over de activiteiten van Blue Radix en hoe dat van waarde kan zijn in jouw bedrijf, dan staat het Blue Radix team klaar om je uitgebreid te informeren. Kijk voor meer informatie op: www.blue-radix.com

 

Op de foto van links naar rechts: Laurens van der Spek (COO), Ronald Hoek (CEO) en Rudolf de Vetten (CPO).