Nieuwsbericht

Welkoop neemt Horticoop Welkoop winkels over

Profielfoto van Horticoop Samen Groeien
21 december 2022 | 1 minuut lezen

Horticoop en Welkoop Retail hebben een overeenkomst gesloten over de overname van de zes Welkoop-winkels die Horticoop momenteel in haar portfolio heeft. 

Het bedrijvenportfolio van Horticoop bevat momenteel zes Welkoop-winkels. Deze winkels opereren onder de Welkoop-vlag en zijn onderdeel van de Welkoop-franchise-organisatie die meer dan 150 winkels in Nederland telt. Welkoop wil haar retailactiviteiten continueren en uitbreiden, om de strategische koers van Welkoop als ‘dé landelijke omnichannel retailer voor tuin & dier’ te verstevigen. Het via winkels bedienen van de consumentenmarkt sluit echter onvoldoende aan bij de strategische doelstellingen van investeringscoöperatie Horticoop. Horticoop wil als investeringscooperatie namelijk investeren in bedrijven die innovatief en duurzaam bijdragen aan de toekomst van de (glas)tuinbouwsector. 
De organisaties hebben een overeenkomst gesloten over de overname per 1 januari 2023 van de zes Welkoop-winkels uit het Horticoop-portfolio. Het gaat om de winkels in Noord-Scharwoude, Aalsmeer, ’s-Gravenzande, Berkel en Rodenrijs, Naaldwijk en Roelofarendsveen. De overgang houdt in dat de winkels open blijven voor klanten en met dezelfde vertrouwde winkelteams verder gaan.